Brannmannskaper arbeidet med å slukke brannen i fem timer etter at den ble startet. Foto: Kyodo News via AP / NTB scanpix

Mannen som er mistenkt for å ha startet mordbrannen i Kyoto i Japan, skal ifølge japanske medier ha gjort det for å hevne et angivelig bokplagiat.

annonse

Den 41 år gamle mannen skal ha ment at en roman han har skrevet, har blitt plagiert av animasjonsstudioet. Mannen overlevde brannen og er innlagt på sykehus.

Japanske medier har tidligere meldt at det tyder på at brannen, som tok livet av 33 mennesker, var planlagt.

Øyenvitner har fortalt at han stormet inn i bygningen, ropte «dere skal dø» og helte brennbar veske på gulvet før han tente på.

Nyhetsbyrået NHK har skrevet at bensinkanner, kjøkkenkniver og en hammer ble funnet i nærheten av studioet. En mann skal også ha blitt observert i nærheten av en bensinstasjon med to 20-literskanner med bensin.

74 personer skal ha vært inne i bygningen da brannen brøt ut. Brannen er den dødeligste i landet siden en brann i 2001 i Tokyo.

Fredag morgen har flere lagt ned blomster ved den nå utbrente bygningen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.