annonse
annonse

Norge har besluttet å sende både eksperter og utstyr til Kongo etter utbruddet av ebola i det sentralafrikanske landet.

– Ebolautbruddet i DR Kongo er alvorlig. Vi sender nå et ekspertteam og utstyr til Kongo, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H).

WHO har denne uken erklært at ebolautbruddet i Kongo er en internasjonal folkehelsekrise. Over 1.700 mennesker er døde, og utbruddet har nådd millionbyen Goma.

annonse

Både WHO og EU har bedt Norge om å bistå med å lære opp lokalt helsepersonell i bruk av den norskutviklede spesialbåren EpiShuttle, som brukes for å transportere syke med alvorlig smittsom sykdom.

– Det en selvfølge at vi bidrar i det internasjonale arbeidet mot ebola. Vi har nå fristilt et team på tre erfarne helsearbeidere fra Oslo universitetssykehus som reiser om kort tid. Vi er klare til å bidra igjen ytterligere med utstyr og kompetanse, hvis vi blir bedt om det, sier helseminister Bent Høie (H).

Norge har bistått to ganger tidligere i forbindelse med ebolautbruddet i Kongo. Så sent som i april i år sendte Norge et ekspertteam med helsearbeidere og spesialbårer til landet.

annonse

Regjeringen har hittil i år bidratt med 17, 3 millioner kroner fra det humanitære budsjettet til å bekjempe det pågående ebolautbruddet. I fjor beløp bidraget seg til 28,5 millioner kroner.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon