Fredsprisvinneren Muhammad Yunus har havnet i sentrum av en strid om profetens navn i Stavanger. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
annonse
annonse

Et muslimsk råd vil at en plate laget for en fredsprisvinner, som deler profeten Muhammads navn, fjernes fra bakken i Stavanger. Reaksjonene har ikke uteblitt.

Leder Kristoffer Sivertsen i Stavanger Frp sier til Rogalands Avis at forespørselen fra Islamsk Fellesråd Rogaland er et krenkelseshysteri.

– Vi kan ikke ta hensyn til alle krenkelser og hver gang noen føler seg støtt, sier han.

annonse

Fredsprisvinner Muhammad Yunus hylles med en bronseplate i Stavanger sentrum. Talsperson Summer Ejaz i rådet sa torsdag tilRogalands Avis at det er problematisk at navnet til personen mange muslimer setter høyt, kan tråkkes på i Stavanger sentrum.

Religionshistoriker og islamekspert Kari Vogt mener uttalelsene fra Muslimsk Fellesråd er særegne, og er sikker på at dette ikke er en gjengs oppfatning hos alle muslimer. Hun beskriver rådets utspill som overdrevent og søkt.

– Ytterst få vil tenke at profeten Muhammad tråkkes på, og dermed la seg krenke av dette, sier hun.

I Stavanger sentrum finnes det også kunstinstallasjoner av andre fredsprisvinnere som Desmond Tutu, Dalai Lama og Al Gore.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon