(AP Photo/Manuel Balce Ceneta)
annonse
annonse

Dagbladet skriver på lederplass: «Donald Trump er en rasist som bevisst og utspekulert bruker fordommer mot fargede mennesker for å fremme sin politikk.» 

De peker på at Trump krevde dødsstraff etter en voldtekt i Central Park på 80-tallet, hvor de mørkudete tiltalte senere ble frikjent.  De peker på at han stilte spørsmål ved om Barack Obama var født i USA. De minner dessuten om at Trump sidestilte ny-nazistiske aktivister og antifascister etter at en høyre-ekstrem drepte en antifascist i Charlottsville i 2017, og at han stadig kommer med rasistiske utspill på nettet osv. Dagbladet skriver videre:

– Men det som har fått begeret til å renne over for stadig flere er presidentens behandling av fire fargede kvinnelige kongressrepresentanter, da Trump ba dem reise hjem til «de ødelagte og kriminalitetsinfiserte» stedene deres forfedre kom fra.

annonse

– Amerikanske fascisme-forskere mener at dette var en klassisk fascistisk massemønstring. Trump som hisser opp folkemassene, som svarer på lederens aggressive retorikk med ropet «send henne tilbake».

Dagbladets lederskribent konkluderer slik:

– Det er på tide å si det som det er. USAs president er en rasist som spiller rase-kortet i sitt forsøk på å bli gjenvalgt i 2020.

annonse

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon