Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
Både Frp-leder Siv Jensen og nestleder Sylvi Listhaug håper å få sendt mulla Krekar ut av Norge så fort som mulig.
annonse

Partileder Jensen sier til VG at det blir applaus hvis påtalemyndigheten beslutter at han kan utleveres til Italia.

Mulla Krekar, hvis egentlige navn er Najmuddin Faraj Ahmad, ble mandag funnet skyldig i terrorplanlegging og dømt til tolv års fengsel i Italia. Han har anket dommen.

– Vi ønsker å bli kvitt den mannen så fort som overhodet mulig, hvis vi får muligheten til å sende ham til Italia, sier Listhaug.

annonse

Krekar ble pågrepet av PST mandag kveld på bakgrunn av en internasjonal etterlysning og beslutning om pågripelse fra italienske myndigheter.

Hans forsvarer, advokat Brynjar Meling, mener uttalelsene fra Jensen og Listhaug styrker mistanken om politisk spill.

– Dette er gode uttalelser til å ha med seg når man skal vurdere habilitet til slutt, sier han.

annonse

Torsdag ble det kjent at en av de meddømte i terrorsaken fikk innvilget norsk statsborgerskap mens saken var under etterforskning.

Listhaug kaller dette en hån mot alle nordmenn. Dersom det viser seg at mannen fikk statsborgerskap på riktig grunnlag, må lovene endres, sier hun.

– Det er viktig nå å få undersøkt om det har skjedd på riktig grunnlag. Hvis det har skjedd på uriktig grunnlag, forventer jeg at statsborgerskapet straks trekkes tilbake, sier Listhaug.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon