Karsten Warholm viste storform i London. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Karsten Warholm (23) klinte til med et kjempeløp på 400 meter hekk i Diamond League-stevnet i London lørdag. Han løp på 47,12 og slo sin egen europeiske rekord.

annonse

I et felt uten flere av Warholms tøffeste konkurrenter, var nordmannen suveren. Kyron McMaster var ventet å kunne gi nordmannen kamp, men fikk problemer med skade underveis.

Han kunne trolig ikke ha målt seg med nordmannen uansett. Warholm løp fantastisk og kom i mål på tiden 47,12. Det er 21 hundredeler bedre enn hans tidligere europeiske rekord. Den ble satt på Bislett i juni.

47,12 er også årsbeste i verden.

Tidenes sjuende beste

– Jeg var veldig giret før løpet i dag. Jeg visste at forholdene var gode og at formen forhåpentligvis var grei. Jeg gjorde noen småfeil, som litt dårlig passering på siste hekk. Det er fantastisk å få en sånn tid som dette og vite at det fortsatt er ting å jobbe med, sa Warholm til NRK.

Med Warholms løp lørdag er det sjuende raskeste på distansen noensinne. Verdensrekorden er på 46,78. Det skjedde på en bane 23-åringen trives godt på. Det var der han tok VM-gull i 2017.

At løpet kom etter en fem ukers treningsperiode smakte kanskje ekstra godt. En årsak til oppholdet var for å prikke formen til VM i månedsskiftet september/oktober.

– Det var veldig fint å se at planen vår fungerer foreløpig, sa Warholm.

Første siden Bislett

Karsten Warholm har ikke konkurrert siden han satte sin europarekord på 400 m hekk under Bislett Games 13. juni.

23-åringen fikk krampe etter rekordløpet på 47,33 og valgte å stå over noen stevner for å prioritere trening. Det så ut til å gi resultater.

Tidligere på dagen hadde en annen nordmann også imponert stort i den engelske hovedstaden. 18 år gamle Jakob Ingebrigtsen slo den 15 år gamle norske rekorden på 5000 meter da han løp på 13.02,03.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.