Leder i Fagforbundet Mette Nord taler til Fagforbundets landsmøte på Oslo Kongressenter. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Fagforbundet vil ha et lovfestet forbud mot handel med israelske bosetninger på Vestbredden, skriver leder Mette Nord i et brev til UD.

Nord viser til rapporter som hun hevder dokumenterer at «norsk næringsliv og finansinstitusjoner bidrar til okkupasjonsøkonomien», ifølge Dagen.

annonse

Brevet er sendt 26. juni.

Hun ber om et møte med utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) for å utdype synspunktene. Nord ønsker ikke å kommentere brevet overfor Dagen.

Fagforbundet er Norges største arbeidstakerorganisasjon og har rundt 365.000 medlemmer.

I brevet til Søreide har Nord lagt ved et skriv sendt 25. juni til EUs utenrikssjef Federica Mogherini. Dette er undertegnet av 34 europeiske fagforeninger. De skriver at de ønsker et «handelsforbud med israelske bosetninger i samsvar med forpliktelser under internasjonal lov».

LO-forbundet Teologene er blant dem som har undertegnet brevet til EU.

– Teologene har tatt et standpunkt om å se den uretten som skjer i Palestina. En boikott av Israel er en fredelig måte å oppnå rettferdighet på, sier representant Øyvind Sagedal i forbundet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.