Haagen Poppe er fylkestingsrepresentant for Aust-Agder. Han anklager Per Willy Amundsen og andre i FrP for å være ekstreme. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Fylkestingsrepresentant Haagen Poppe i Aust-Agder er ikke nådig i omtalen av Fremskrittspartiet i lørdagens utgave av Fædrelandsvennen.

– Når sentrale Frp-politikere og offisielle Facebook-sider gir uttrykk for holdninger som tenderer til rasisme og muslimhat, støtter ekstremister og sprer konspirasjonsteorier, tendensiøse saker og fake news, må bladet tas fra munnen, skriver han i kronikken (ikke på nett).

Han viser til Per-Willy Amundsens støtte til den britiske aktivisten Tommy Robinson og at lokale representanter for Arendal Frp har støttet at Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) skal få holde stand i byen.

annonse

Han kritiserer også flere andre navngitte lokale Frp-politikere for det han oppfatter som kontroversielle utspill og stiller spørsmål ved om Høyre kan samarbeide med et slikt parti i fylkestinget.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.