VGs lesere ønsker å ta livet av den amerikanske presidenten.
annonse
annonse

VG sliter med å luke bort drapstrusler fra avisens lesere i eget kommentarfelt.

– Trump må få en kule mellom øynene…

Kommentaren er hentet fra  VG i en negativ vinklet Trump-sak i kommentarfeltet. Drapstrusselen fikk stå i flere timer uten at VG har fjernet kommentaren.

annonse

Det er ikke første gang VGs lesere oppfordrer å ta livet av Trump. I fjor skrev en leser at Trump fortjener å «falle for en kule». I år har ytterligere to drapstrusler blitt publisert.

– Kule midt i panna hadde vært det beste, skrev en VG-leser i begynnelsen av juni. Og bare to uker senere ble det fremsatt enda en drapstrussel.

annonse

– Kan ikke snart noen gi den mannen en kule han er farlig, skrev en mann.

Adolf Hitler

Verken Dagbladet, TV 2, Aftenposten, eller noen av de andre store mediebedriftene, som har til vane å rapportere om det som står i Resetts kommentarfelt, har ønsket å videreformidle drapstruslene i VG.

Det er heller ikke kommet reaksjoner fra Høyres Jan Tore Sanner. Politikeren ble tidligere i år kvalm av kommentarfeltet til Resett, og ble blant annet intervjuet av Aftenposten.

Hetsen og truselene mot Donald Trump har økt etter at han ble president i 2016. De største mediehusene har valgt å kjøre en kritisk linje mot Trump. Men det toppet seg da VG valgte å sette Hitler-bart på Trump i 2017, med påskriften «Denne kjeften splitter USA».

Redaktør Gard Steiro forsvarte bildebruken i et intervju med NRK.

– Vi prøver ikke å si at Donald Trump er Adolf Hitler, men vi mener at en avis som VG i en situasjon som dette, kan ta i bruk sterke virkemidler, sa Steiro til NRK.

Sjefsredaktør Gard Steiro er forespurt en kommentar om saken. 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon