Une Bastholm i Miljøpartiet de grønne. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Dristig påstand i nyhetsbrev. 

I et nyhetsbrev fra Miljøpartiet de Grønne sendt ut i sommer, kan man lese følgende:

«…hvis vi bruker litt mindre penger på skatteletter og flatskjermer får vi råd til en eldreomsorg som gir eldre den respekten de fortjener.»

annonse

At høyere skatter kan gi mer penger til eldreomsorg, om politikerne faktisk bruker pengene på det, er nok de fleste enige i.

Men redaksjonen i Resett stusset over at nyhetsbrevet, signert politisk rådgiver Mattis Ulvang, vil løse eldrekrisen med å kjøpe færre flatskjermer.

Vi stilte derfor et oppfølgingsspørsmål til Ulvang, som så langt har blitt stående ubesvart.

Kanskje kan noen av våre lesere hjelpe oss å løse mysteriet?

annonse

Vi gjengir for ordens skyld hele nyhetsbrevet: 

Hei !

Det viktigste du kan gjøre for et grønt gjennomslag er å snakke med en venn/kollega/nabo om hvorfor du vil stemme grønt i årets valg.

Mange velgere er opptatt av at politikken skal fremme gode liv og muligheter for alle. Hva slags samfunn er det De Grønne egentlig vil ha? I denne mailen har jeg derfor samlet de viktigste grunnene til at du bør stemme grønt i høst hvis du er opptatt av et varmere samfunn og mindre forbruksjag.

Kort oppsummert:

annonse

Med mindre fokus på forbruk og profitt blir det mer ressurser til velferd og mer tid til gode liv!

Mindre rovdrift på mennesker og miljø

I dag er samfunnet i for stor grad bygd opp rundt jakten på penger, forbruk og status. Forbruket er høyere enn noensinne, men vi har ikke tid til å ta vare på hverandre. Vi bruker store summer på å reparere når helsa og psyken ryker, men vi gjør ikke nok med årsakene.

MDG vil derfor ha mer fokus på det som betyr noe for folk. Mer tid til familie, venner.

En skole med mindre, press, stress og målehysteri. Med flere praktiske fag og lærere som bruker mindre tid på rapportering.

Og hvis vi bruker litt mindre penger på skatteletter og flatskjermer får vi råd til en eldreomsorg som gir eldre den respekten de fortjener.

Du kan lese mer om hvordan vi vil ta vare på mennesker og miljø på mdg.no.

Takk for at du engasjerer deg, du gjør en forskjell!

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Hilsen Mattis Ulvang

politisk rådgiver
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon