NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg Foto: AP / NTB scanpix
annonse
NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg sier situasjonen i Hormuzstredet, der Irans Revolusjonsgarde har oppbrakt et svenskeid tankskip, er urovekkende.
annonse

– Det er en alvorlig situasjon. Det er viktig å bidra til å unngå ytterligere opptrapping, og få til nedbygging av spenningene, sier NATO-sjefen til NTB.

– USA har gjort det klart at de er beredt til å samtale med Iran, det er bra. Det viktige er å få ned spenningen i området, fortsetter han.

Stoltenberg understreker at tryggheten for skipsfarten i området er avgjørende for NATO-landene, og ikke minst Norge. Han forteller at saken ble drøftet på NATOs forsvarsministermøte i juni.

annonse

– Det er ingen NATO-operasjon i området, men NATO-land er der, sier han.

Det dreier seg ifølge Stoltenberg om USA og Storbritannia, sammen med flere andre NATO-land.

NATO fordømte i en uttalelse lørdag den iranske oppbringingen av to tankskip i Hormuzstredet dagen før. Det ene av de to skipene fikk seile etter kort tid, mens det andre, et svenskeid, britiskregistrert tankskip, er tatt i arrest.

– NATO støtter alle diplomatiske forsøk på å løse situasjonen. Alle allierte er bekymret over Irans destabiliserende aktiviteter, heter det i uttalelsen som er lagt ut på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon