Drone-flyging. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Under minnemarkeringene på Utøya innførte politiet mandag et droneforbud for å skjerme de pårørende som deltok i markeringene.

Forbudet gjaldt hele området og gjaldt fram til klokken 18 mandag kveld. Mandag er det åtte år siden Norge ble rammet av terroren i Regjeringskvartalet og på Utøya.

– Grunnen til droneforbudet bygger på erfaring fra i fjor da det opplevdes forstyrrende for de arrangementene som var der, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt Jan Kristian Johnsrud til NTB.

annonse

Han understreker at droner kan oppleves særlig forstyrrende for de pårørende som samles på Utøya mandag. Under markeringen ble det navneopplesning og kransenedleggelse ved statsminister Erna Solberg, Ap-leder Jonas Gahr Støre, AUF-leder Ina Alvilde Rangønes Libak og Lisbeth Kristine Røyneland i støttegruppen.

For kommersiell bruk av droner, har Luftfartstilsynet egne regler om minimumsavstand til folkeansamlinger og flygehøyde. Likevel er ikke folk så flinke til å overholde disse, opplyser operasjonslederen. Derfor meldte politiet spesifikt om droneforbudet mandag.

– Med ansamling av mennesker på over 100 personer er det et generelt forbud mot droneflyging, der dronen må holdes på 150 meters avstand, sier Johnsrud.

annonse

Han legger til at de som flyr droner, plikter å seg inn i reglene fra Luftfartstilsynet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon