Illustrasjonsbilde. (Foto av NARINDER NANU / AFP)
annonse

216 gutter ble født, men ikke en eneste jente, under en tre måneder lang periode i 132 indiske byer i delstaten Uttarakhand nord i landet.

Statistikken er avdekket i distriktet Uttarkashi, som ligger lengst nord i delstaten Uttarakhand. Lokale myndigheter har nå markert de aktuelle 132 byene med røde flagg og holder dem under oppsyn, skriver avisen Times of India.

Den bemerkelsesverdige statistikken, som viser 216 nyfødte gutter og ikke en eneste jente i distriktet på tre måneder, har kastet lys på den indiske kjønnsfordelingen. Antall menn i forhold til kvinner har stadig økt siden 1960-tallet.

annonse

– Null jentefødsler i 132 byer i distriktet er sjokkerende, sier parlamentsmedlem Gopal Rawat i byen Gangotri.

En utredning er nå i gang for å undersøke statistikken i de 132 byene. Myndighetene har også iverksatt en omfattende kampanje for å øke bevisstheten og kunnskapen blant folk. Videre varsles det at familier som blir funnet skyldige i selektive jenteaborter, vil bli straffet.

Såkalte selektive jenteaborter, basert på fosterdiagnostikk, er forbudt i India. Men etter alt å dømme er praksisen likevel utbredt. Ifølge en rapport fra finansdepartementet fra 2018 ble det konstatert at det er et underskudd på 63 millioner jenter og kvinner i India. Årsaken tilskrives selektive aborter og at gutter blir vist mer omsorg. Fordelingen er skjevest i delstatene Punjab og Haryana, der det er 1.200 gutter per 1.000 jenter under sju år.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.