22. juli-minnesmerket i Tønsberg ble mandag morgen rengjort etter at det natt til mandag ble utsatt for vandalisme. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet opprettholder siktelsen, men velger å løslate de to som ble pågrepet og siktet for å ha sprayet et hakekors på et 22. juli-minnesmerke i Tønsberg.

Begge de to pågrepne mennene i 20-årene har avgitt forklaring. Ingen av dem erkjenner skyld, og de stiller seg uforstående til siktelsen, skriver Tønsbergs Blad.

De blir løslatt ettersom politiet foreløpig ikke finner grunnlag i loven for å fengsle dem, skriver avisen.

annonse

– Det dreier seg ikke om ungtyper som sprayer en strek. Dette var målrettet mot minnesmerket ved bruk av sjablong. Det var bevisste tanker om minnesmerket, også med tanke på timing, sier politiinspektør Magne Pedersen i Sørøst politidistrikt.

Han sier politiet nå jobber med å søke, sikre og samle spor. Politiet vet fortsatt ikke om det er flere involverte i saken, men det kan de heller ikke se bort fra, sier Pedersen.

– Vi er fremdeles interessert i tips, sier politiinspektøren.

annonse

Det var forbipasserende på vei til jobb som oppdaget at det var sprayet et svart hakekors på 22. juli-minnesmerket ved Hotel Klubben tidlig mandag 22. juli, på dagen åtte år etter angrepene mot regjeringskvartalet og AUF-leiren på Utøya. Allerede i 7-tiden hadde Tønsberg kommune fått vasket bort det meste.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon