Antall bilbranner øker, også i Tyskland. I juni var det flere garasjebranner i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Også i Tyskland sprer fenomenet bilbranner seg. I Berlin har 279 biler brent hittil i år.

Dette er 52 flere bilbranner sammenlignet med 2018, en økning på 23 %, melder BR24. Andre medier opererer med litt andre tall. Noen av angrepene fremstår som tilfeldig hærverk, mens andre bilbranner virker å ha et politisk motiv.

Les også: 45 bilbranner i svensk småby siden begynnelsen på februar

annonse

Politiet oppgir til Deutsche Presse-Agentur (dpa) at de mistenker venstreekstreme for å stå bak enkelte av brannene, og nevner firmabilene og servicekjøretøyene som brant opp ved et offentlig kontor i Neukölln-distriktet i Berlin i januar. En politiker fra Alternativ for Tyskland (AfD) fikk bilen sin ødelagt av brann samme måned.

Bare den siste uken har 9 biler blitt totalt eller delvis ødelagt av brann, s Deustchland Kurier. Dette tidskriftet regnes som støtteorgan for AfD.

Heller ikke Norge har sluppet unna den økende trenden med påsatte bilbranner. Senest 22. juli ble en mann pågrepet for å ha satt fyr på tre biler i Hamar.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon