Illustrasjonsbilde. Foto: Christofer Owe/Resett

Mener det er et problem at folk savner det gode, gamle Norge. 

annonse

Forsker Alexa Døving ved Holocaustsenteret, går hardt ut mot den innvandringskritiske høyresiden og stempler blant annet Resett som høyreekstremister i Dagsavisen, dagen etter 22. juli-minnemarkeringen.

– Internett og kommentarfeltene hadde vært der uten 22. juli, men vi har dessverre en veldig hjemlig referanse. De høyreekstreme bevegelsene hadde nok vokst uansett, dette er et fenomen i hele vesten og Europa. Nettsider som Resett og Document henter informasjon fra søstersider i andre land. Skal vi bekjempe høyreekstreme og rasistiske bevegelser må vi ha et bredere oversiktsblikk, sier hun.

Hun advarer mot det hun oppfatter som hatprat i kommentarfeltene og viser blant annet til at folk skriver at de savner det gode, gamle Norge.

– 22. juli minner oss på hvor farlige disse tankene er. Dersom man bidrar til disse samtalene, som veldig sjeldent fører til vold, er man allikevel med på å bidra til å legitimere handlingene for denne ene personen.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.