Photo by Lilly/imageBROKER/REX (9363406a)
annonse
annonse

En 20 år gammel mann er arrestert i Bulgaria for hacking. Han klarte å få tilgang til personlige og økonomiske data til millioner av skattebetalere.

Politiet etterforsker nå landets desidert største datainnbrudd, skriver The Guardian.

Skatteetaten i Bulgaria risikerer å få en klekkelig bot for dårlig sikkerhet. Nesten alle arbeidstakerne i landet ble berør av hackingen. Statsminister Boyko Borissov sier at landet burde ansette en lik person for å beskytt seg.

annonse

Men noen eksperter som har undersøkt saken sier at angrepet var relativt enkelt og at feilen ligger i dårlig sikkerhet.

– Årsaken er ikke hackerens genialitet, men heller skattemyndighetenes mangel sikkerhetsrutiner, sier sjefen for et sikkerhetsselskap Bozhidar Bozhanov.

Den mistenkte 20 åringen ble arrestert på tirsdag, politiet gjennomsøkte både hjemmet og kontoret etter bevis og beslagla computere med kryptert data.

annonse

– Etterforskningen er enda i et tidlig stadie og politiet utelukker ikke at flere kan være involvert, sier leder av politiets avdeling for datasikkerhet, Yavor Kolev.

Bulgarias finansminister Vladislav Goranov har beklaget angrepet, som har forårsaket at sensitiv informasjon om millioner av personer og firmaer har kommet på avveie. Informasjon om inntekter, skatt, helseforsikringer og lån.

Påtalemyndighetene har satt mannen i varetekt og sier at siktede kan risikere opptil 8 år i fengsel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon