Lenin-plakat; Lenin, Leninplakat, kommunisme Foto: Billedsentralen / Scanpix
annonse
annonse

Bompenger er urettferdig, men verre blir det når tallene brytes ned. 

Bompengene har fått folk flest til å frese. Den urettferdigheten bilistene utsettes for kjenner ingen grenser. 

Petter Holone, leder for Liberalistene Bærum, ytrer krass kritikk av både Høyre og Venstre i sitt debattinnlegg 20. juli, og legger vekt på den urettferdige fordelingen av bompengene. 

annonse

Han skriver at «Terje Rognlien, sekretariatsleder for Oslopakke 3, spesifiserer at det kun er 28 prosent av bompengene i Akershus som kommer bilistene til gode. Det vil si for hver krone som går til vei vil tre gå til syklister, Ruter, Vy og selvsagt byråkratiet rundt programmet. Bompengene kunne altså kostet 28 prosent av hva de egentlig gjør i Bærum. Til opplysning blir regnestykket enda mer ekstremt om vi inkluderer Oslo, for der går kun 2 prosent av pengene fra bommer i Oslopakke 3 til vei.»

Han er klar og tydelig på at Liberalistene ønsker bomringene til livs og eventuelle bompenger utelukkende skal brukes til finansiering av vei. 

Les også: Rødt hardt ut mot usosiale bompenger

annonse

Kommunistisk

Behandlingen av bilistene er usolidarisk og kan synes å minne om kommunistisk omfordeling. Den manglende evnen til å tenke konkurranse og smarte økonomiske løsninger bidrar til å dra samfunnet i en negativ retning. Han avslutter: 

– Jeg oppfordrer alle som faktisk synes at Sovjet og sosialisme var en dårlig idé til å slutte å konkurrere med SV og Rødt i å bruke andres penger. Dere må klare å finne politikk som ikke kunne stått i Maos lille røde, vel?

Les også: Bompenger finansierer lånerenter 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon