Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix
annonse
annonse

En kirke i Toronto er i disse dager vert for en palestinsk ungdomsgruppe som hyller brutale terrorister, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

Trinity-St. Paulus United Church er kommet under kritikk for å ha leid ut rom til arrangementet Ghassan Kanafani Resistance Arts Scholarship Launch som blir holdt av den palestinske ungdomsorganisasjonen (PYM), rapporterer The Jerusalem Post. Arrangementet hadde blant annet som formål å hylle Ghassan Kanafani.

Kanafani var talsmann for «Den populære fronten for befrielse av Palestina» (PFLP) da terroristgruppen tok ansvaret for massakren på Lod (nå Ben Gurion Airport) i Israel 30. mai 1972. Tre medlemmer av Den japanske røde armé utførte angrepet på vegne av den palestinske terrororganisasjonen. 26 sivile ble drept under angrepet, inkludert en kanadisk og 17 kristne besøkende fra Puerto Rico. 80 ble skadet.

annonse

Hyller flere terrorister

Den palestinske organisasjonens formål med arrangementet er ifølge deres egne informasjoner på Facebook å presentere vinneren av en æresbevisning med den brutale terroristlederens navn, kalt «Ghassan Kanafani Resistance Arts Scholarship».

For et år siden roste PYM ifølge Clarion Project Mohammad Tareq, en 17 år gammel palestinsk terrorist som myrdet tre israelere i juli 1918, og kalt ham martyr.

Jødiske organisasjoner i Canada har protestert, og mener at man ikke bør tolerere den åpne forherligheten av terrorister og mordere, spesielt ikke i et tilbedelsessted som en kirke. «Kirker bør være steder for fred, ikke steder hvor vold og / eller terror blir herliggjort,» skriver den jødiske organisasjonen B’nai B’ith Canada i et brev til kirken.

annonse

Den palestinske «frigjøringsorganisasjonen» PFLP ble kjent i slutten av 1960-tallet og tidlig på 1970-tallet for en serie brutale terrorangrep og flykapringer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon