Illustrasjonsbilde. Foto: Scanpix

En kirke i Toronto er i disse dager vert for en palestinsk ungdomsgruppe som hyller brutale terrorister, skriver den amerikanske tenketanken Clarion Project.

annonse

Trinity-St. Paulus United Church er kommet under kritikk for å ha leid ut rom til arrangementet Ghassan Kanafani Resistance Arts Scholarship Launch som blir holdt av den palestinske ungdomsorganisasjonen (PYM), rapporterer The Jerusalem Post. Arrangementet hadde blant annet som formål å hylle Ghassan Kanafani.

Kanafani var talsmann for «Den populære fronten for befrielse av Palestina» (PFLP) da terroristgruppen tok ansvaret for massakren på Lod (nå Ben Gurion Airport) i Israel 30. mai 1972. Tre medlemmer av Den japanske røde armé utførte angrepet på vegne av den palestinske terrororganisasjonen. 26 sivile ble drept under angrepet, inkludert en kanadisk og 17 kristne besøkende fra Puerto Rico. 80 ble skadet.

Hyller flere terrorister

Den palestinske organisasjonens formål med arrangementet er ifølge deres egne informasjoner på Facebook å presentere vinneren av en æresbevisning med den brutale terroristlederens navn, kalt «Ghassan Kanafani Resistance Arts Scholarship».

For et år siden roste PYM ifølge Clarion Project Mohammad Tareq, en 17 år gammel palestinsk terrorist som myrdet tre israelere i juli 1918, og kalt ham martyr.

Jødiske organisasjoner i Canada har protestert, og mener at man ikke bør tolerere den åpne forherligheten av terrorister og mordere, spesielt ikke i et tilbedelsessted som en kirke. «Kirker bør være steder for fred, ikke steder hvor vold og / eller terror blir herliggjort,» skriver den jødiske organisasjonen B’nai B’ith Canada i et brev til kirken.

Den palestinske «frigjøringsorganisasjonen» PFLP ble kjent i slutten av 1960-tallet og tidlig på 1970-tallet for en serie brutale terrorangrep og flykapringer.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.