– Generelt legger vi vekt på moderasjon, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen. Arkivfoto: Berit Roald / NTB scanpix
annonse
annonse

Norske styrehonorarer er ikke konkurransedyktige, mener lederne av valgkomiteene i noen av Norges største selskaper. Næringsministeren er åpen for en økning.

I et innlegg i Dagens Næringsliv skriver lederne av valg- og nominasjonskomiteene i Equinor, Telenor, Norsk Hydro og Yara International at «hvis vi skal kunne gjøre vår jobb og finne de beste, bør styrehonorarene justeres opp slik at de blir konkurransedyktige».

– I Sverige får styreledere betalt dobbelt så mye, i Danmark det tredobbelte. Da kan man jo tenke seg at noen ikke velger Norge, sier Tone Lunde Bakker, som leder valgkomiteen i Equinor, i en utdypende kommentar.

annonse

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen mener de fire har gode poenger.

– Staten går ikke med på å øke honorarene automatisk, men der det er tungtveiende grunner, vil det være aktuelt. Vi er åpne for det etter individuelle vurderinger av hvert selskap, sier næringsministeren.

– Generelt legger vi vekt på moderasjon. Det ville vært mer naturlig å øke honoraret over tid, legger han til.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon