Arbeiderpartiet (AP). Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
annonse
annonse

Har dere noen gang tenkt på hvordan det ville ha føltes hvis dere ble beskyldt for delaktighet i massemord av barn og unge som befant seg på en politisk ungdomsleir for Høyre?

Hva hvis en voldelig gærning fra Antifa tok dere på ordet når dere synger sangen deres om å fylle badekarene deres med unge Høyres blod?

Tankegodset

annonse

Tankegodset vi snakker om i vårt fredelige demokrati handler om å tale mot urett. Noen velger å tale om uretten det innebærer å dra alle innvandrere over en kam. Det kan føles fryktelig for fredelige, lovlydige innvandrere. Andre taler om uretten det er å la være å utøve kontroll med hvem som slippes inn i landet vårt. Hvilket har fått dødelige og ødeleggende konsekvenser for et ikke ubetydelig antall innbyggere.

Et sted i brytningen mellom disse to ytterpunktene kunne det norske folk ha funnet felles grunn. Hvis ikke dere var så besatt av å putte vennligsinnede, demokratisk innstilte meningsmotstandere i bås med massemordere á la Hitler og 22.juli.

Ja, jeg bebreider dere for å feile i å ha vilje til å delta i det som kunne ha vært et samlende sted. Skylden er utelukkende deres på den liberale siden. På konservativ side har det alltid vært, og er fortsatt, vilje til å komme sammen.

Også jeg sto der med min rose hevet

annonse

Jeg befant meg mindre enn ti meter fra Jens Stoltenberg da han uttalte sine berømte ord om mer demokrati, mer humanitet, men aldri naivitet. Jeg trodde fullt og fast på ordene hans. Min beundring for statsministeren vår i nødens stund, var grenseløs. Endelig skulle vi finne løsninger sammen. Løsninger alle kunne leve med.

Hvor vondt er det ikke når illusjoner brister. Når jeg i tiden som fulgte ble nødt til å være vitne til Arbeiderpartiets hjerteløse, kyniske, politiske utnyttelse av de fryktelige redslene deres egne ungdommer gikk igjennom på Utøya. Hvordan dere, i jakten på stemmer ved urnene, demoniserte, og fortsatt demoniserer, folk dere anser for å være «den andre siden,» mens dere skaper et falskt bilde av at vi var langt på vei enige i at å myrde barn med kaldt blod var det riktige å gjøre.

Retorikken dere bruker er til å bli fysisk syk av. Den tjener til å skremme vettet av ungdommen som var på Utøya den dagen, og utelukkende til splittelse i en stund der vi hadde muligheten til å forenes. For ingen nordmenn tror vold er en løsning på noe som helst. Uansett politisk farge. Og det vet dere meget godt.

Fuck Fjotolf

Jeg håper Fjotolf Hansen råtner og dør, innelåst i en fengselscelle. Jeg håper inderlig at jeg ikke lever lenge nok til å se en avisreportasje om at han skal løslates. Få det inn i hodene deres: Fjotolf Hansen har absolutt ingenting til felles med meg, eller noen som helst andre som tror på, og utelukkende bruker ytringsfriheten i forsøket på å bidra til et levende demokrati. Demokrati er fred. Et samfunn fritt for vold. Det er vår felles grunn. Slutt å kaste vrak på det med en retorikk som antyder at meningsmotstandere ønsker voldelige løsninger.

annonse

Det føles fryktelig

Jeg er bestemor. Det føles helt forferdelig at jeg plutselig lever i et samfunn der myndighetene i hjemlandet mitt langt på vei sidestiller meg med en barnemorder fordi jeg bruker ytringsfriheten min til å tale om saker jeg mener påfører sårbare mennesker urett. Så jeg gjentar: Jeg unner ikke dere i Arbeiderpartiet å bli beskyldt for å ha felles grunn med en gærning som vil fylle badekarene deres med unge høyres blod. Måtte det aldri skje.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon