En fiskebåt med et mannskap på 17 personer er blitt tatt i arrest i Nord-Korea. Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

En russisk fiskebåt er tatt i arrest i Nord-Korea med et mannskap 17 om bord, ifølge russiske myndigheter.

Mannskapet på fiskebåten Xiang Hai Lin 8, som består av 15 russere og to sørkoreanere, ble oppbrakt i forrige uke, opplyser Russlands ambassade i Nord-Korea.

– Ifølge Nord-Koreas utenriksdepartement ble skipet oppbrakt for å ha brutt regler ved innreise og opphold, uttaler ambassaden.

annonse

Russiske myndigheter sier de har møtt den russiske kapteinen og en underordnet som på nåværende tidspunkt bor på et hotell i Wonsan på østkysten. De sier de undersøker hva som har skjedd.

Også de to sørkoreanerne befinner seg på hotellet. Resten av mannskapet er i båten, som ligger til kai i samme by. Samtlige skal være i god form.

Fiskebåten seilte fra havnen i Sokcho i Sør-Korea 16. juli og var på vei mot Japanhavet for å fiske krabbe da den ble oppbrakt 100 kilometer fra Nord-Koreas grense dagen etterpå, ifølge båteieren.

annonse

– Båten kommer til å få seile videre dersom vi ikke finner noen regelbrudd, heter det i en uttalelse fra nordkoreanske myndigheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon