Danske og norske unge fotballspillere i aksjon i Dana Cup 2019. Illustrasjonsbilde. Henning Bagger/Ritzau Scanpix/via REUTERS
annonse
annonse

Flere fotballag fra Bergen er rammet av et stort utbrudd av omgangssyke på fotballturneringen Dana Cup i Danmark, skriver Bergens Tidende.

Ifølge VG er nærmere 50 barn og unge plassert på isolat.

Det er på Muldbjergskolen i Hjørring at omgangssyken har brutt ut. Flere aldersbestemte lag fra Bergen holder til ved skolen under fotballturneringen. Idrettsklubbene Nymark, Bjarg, Gneist og Søreide er blant dem som skal være rammet av omgangssyke.

annonse

– I nitiden lå det barn og spydde i busker og ganger. De som jobber her gikk rundt med masker og begynte å rydde opp. Det ble opprettet isolasjonsrom og vi har helsepersonell til stede, sier lagleder for Søreides gutter 12-lag, Egil Skjoldmo, til Bergens Tidende.

Ved Muldbjergskolen, hvor sykdomsutbruddet er, er rundt 800 fotballspillere innlosjert.

Pressesjef Torben Vandsted i Dana Cup opplyser at turneringen har startet undersøkelser for å finne årsaken til utbruddet.

annonse

– Vi har ellers fått isolert de unge menneskene som er blitt syke og instruert alle i grundig håndhygiene. Vi har kalt inn ekstra rengjøringsmannskaper med desinfeksjonsutstyr, sier han til BT.

Hvert år deltar mer enn 1.100 aldersbestemte lag i turneringen i Hjørring i Danmark.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon