En gulfebermygg av arten Aedes aegypti på Naturhistorisk museum i Oslo. Det er denne typen mygg som sprer denguefeber. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

26 av Honduras’ 32 sykehus har sprengt kapasitet som følge av denguefeber-epidemien som har rammet landet. 54 personer har død av virussykdommen i år.

annonse

Helsemyndighetene i landet sier denguefeber-epidemien er den verste de har opplevd de siste 50 årene. Totalt har sykdommen rammet 28.000 personer så langt i år, hvor 54 av dem, de fleste av dem barn, har dødd.

Noen av sykehusene er så overfylte at pasienter har blitt plassert i de tilhørende kapellene, i tillegg til at flere ligger i korridorene. I seks av de åtte rommene i kapellet på sykehuset vest i byen La Paz ligger det personer som er rammet av denguefeber. I tre av dem ligger det totalt 26 barn som er fra 2 til 14 år.

– Vi er overfylte. Vi har måttet utsette planlagte operasjoner. Jeg har jobbet her i 20 år og har aldri sett noe lignende, sier talsperson Marco Antonio Rodas ved sykehuset i La Paz til nyhetsbyrået AFP.

Denguefeber er en virussykdom som overføres med mygg og er den vanligste myggoverførte sykdommen i verden, ifølge Folkehelseinstituttet.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.