Illustrasjonsfoto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
annonse
annonse

Personinformasjonen til 5 millioner mennesker i Bulgaria kom på avveie da hackere angrep landets skatteetat, i et land med omlag 7 millioner mennesker er angrepet av enorm skala.

Asen Genov, en blogger og politisk kommentator fra Bulgaria sier til CNN:

– Vi burde alle være sinte. … Informasjonen er nå fritt tilgjengelig for alle. Mange mennesker i Bulgaria har allerede denne filen, og jeg tror ikke at det bare er i Bulgaria.

annonse

Asen Genov fant ut at hans informasjon var hacket da han fant de stjålne filene på nettet. Nå ønsker i flere i Bulgaria at myndighetene skal oppgradere sikkerheten for å bedre verne om personinformasjonen til innbyggerne.

«Gullgruver» med informasjon

Statlige databaser er «gullgruver» for hackere, fordi de inneholder store menger informasjon som kan være nyttig i flere år.

annonse

– Din fødselsdato kommer ikke til å endres, du kommer ikke til å flytte i morgen. Mye av informasjonen som var gyldig i går, gjelder i dag også, og vil trolig være gyldig for et stort antall av mennesker på fem, 10, 20 år, sier IT-ekspert Guy Bunker til CNN.

20-årig IT-arbeider pågrepet

En mann i 20-årene er pågrepet av bulgarsk politi i forbindelse med hacker-angrepet. Han har fått sin mobiltelefon og datamaskin konfiskert av myndighetene mens de gjennomfører en granskning av angrepet. Datamaskinen og programvaren brukt i angrepet ledet politiet til den mistenkte, om 20-årigen blir tiltalt for angrepet risikerer han åtte år i fengsel.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon