Stille og rolig i rettssal 828 i Oslo tinghus. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Resett var i Oslo Tinghus tirsdag og onsdag denne uken.

annonse

Resett ønsket å få en oversikt over hvem Oslo politidistrikt ville fengsle relatert til en alvorlig kriminell handling dagen før. 

Oslo Tinghus var tydelig preget av ferieavvikling. I forhallen var det ingen aktivitet, og stillheten ble kun avbrutt av et par håndverkere som brukte en sirkelsag i 2 etasje. Resepsjonisten formidlet at normal aktivitet ikke vil finne sted før medio august.

Ingen fengslinger
Det som er bemerkelsesverdig, er at Oslo politidistrikt hadde ingen de ønsket å varetektsfengsle, hverken tirsdag eller onsdag. Sett i relasjon til at Oslo og omegn har snart 700 000 innbyggere, er jo dette svært oppløftende hva kriminaliteten i Norges hovedstad angår. 

Er dette den reelle situasjonen?
Kan dette ha sin bakgrunn i at nærmest halvparten av Oslo politidistrikt sine ansatte har ferie nå? Eller, er det rett og slett de kriminelle som har gått i feriemodus?

Politireformen
Dersom man hadde spurt tidligere Politidirektør, Odd Reidar Humlegård («Humlepungen» som de på grasrota kalte ham), så hadde han kanskje svart at dette er et positivt resultat av «Nærpolitireformen»?

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.