Stille og rolig i rettssal 828 i Oslo tinghus. Illustrasjonsbilde. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Resett var i Oslo Tinghus tirsdag og onsdag denne uken.

Resett ønsket å få en oversikt over hvem Oslo politidistrikt ville fengsle relatert til en alvorlig kriminell handling dagen før. 

Oslo Tinghus var tydelig preget av ferieavvikling. I forhallen var det ingen aktivitet, og stillheten ble kun avbrutt av et par håndverkere som brukte en sirkelsag i 2 etasje. Resepsjonisten formidlet at normal aktivitet ikke vil finne sted før medio august.

annonse

Ingen fengslinger
Det som er bemerkelsesverdig, er at Oslo politidistrikt hadde ingen de ønsket å varetektsfengsle, hverken tirsdag eller onsdag. Sett i relasjon til at Oslo og omegn har snart 700 000 innbyggere, er jo dette svært oppløftende hva kriminaliteten i Norges hovedstad angår. 

Er dette den reelle situasjonen?
Kan dette ha sin bakgrunn i at nærmest halvparten av Oslo politidistrikt sine ansatte har ferie nå? Eller, er det rett og slett de kriminelle som har gått i feriemodus?

Politireformen
Dersom man hadde spurt tidligere Politidirektør, Odd Reidar Humlegård («Humlepungen» som de på grasrota kalte ham), så hadde han kanskje svart at dette er et positivt resultat av «Nærpolitireformen»?

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

annonse

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon