Illustrasjonsbilde. Photo by Dosfotos/REX (8609296ck)
annonse
annonse

Til tross for sterk sommervarme i Malmø, fikk ikke Amanda kjøre buss iført shorts og singlet. Bussjåføren mente hun viste for mye hud.

Fredag formiddag klokken 11 skulle Amanda reise med en bybuss mot Värnhem i Malmø. Da hun registrerte sitt reisekort ble hun stoppet av sjåføren. Dette rapporterer Sydsvenskan bak betalingsmur.

Ifølge Amanda slo bussjåføren fast at man ikke får vise hud på den måten Amanda gjorde. Han hevdet at bekledningen brøt mot Skånetrafikens retningslinjer hva gjelder klær.

annonse

– Det var ikke et provoserende outfit. Dessuten var det 27 grader ute, forteller Amanda.

Hun publiserte så et innlegg på Skånetrafikens Facebook-side, der hun fortalte om hendelsen, som hadde gjort henne utrolig sint.

Skånetrafiken har avkreftet at det finnes retningslinjer som formaner at Amanda ikke kunne gå kledd i shorts og singlet. Selskapet har oppgitt at de utreder hendelsen.

annonse

Les også: – Sverige har blitt det Argentina var for nazistene

Hendelsen vekker sterke reaksjoner i sosiale medier. En av dem som reagerer er riksdagsrepresentanten Hanif Bali fra Moderaterna. I et innlegg på Facebook går Bali hardt ut mot Skånetrafiken og etablissementet.

– Skånetrafiken later til å ta det hele med ro. Visst erkjenner de at det ikke finnes noen policy, men Mark Ferzer tillegger:

– Men Skånetrafiken har visse verdier, samme som gjelder i det øvrige samfunnet. Man kan jo ikke gå naken i butikken, selv om man vil. Tydeligvis er shorts og topp «naken. En definisjon av nakenhet importert fra Raqqa, skriver Bali.

– Forestill dere nå om en bussjåfør hadde kastet ut en kvinne fordi hun hadde nikab. Hver eneste kulturskribents barn hadde druknet på sommerbadet, fordi foreldrene hadde vært fastklistrede ved dataen i forfatningen om hvordan 30-tallet er her.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon