Men nyhetsbyrået NTB stiller ingen kritiske spørsmål.
Norge stemte denne uken for en resolusjon som ble vedtatt med overveldende flertall i FNs økonomiske og sosiale råd (ECOSOC), som Norges FN-ambassadør Mona Juul nylig overtok som president for.
Den ene resolusjonen kritiserte ifølge Israel for brudd på palestinske kvinners rettigheter. Denne ble vedtatt med 40 mot 2 stemmer, mens 9 av rådets medlemmer avsto fra å stemme.
Les også: Norge overtar ledelsen i FNs økonomiske råd
ECOSOC vedtok også med 45 mot 2 stemmer en resolusjon som slår fast at Israel med sin okkupasjon av palestinske områder, inkludert Øst-Jerusalem, på alvorlig vis krenker palestinernes økonomiske og sosiale rettigheter.
Det samme gjelder for innbyggerne på de syriske Golanhøydene, som ble okkupert av Israel i 1967, slår resolusjonen fast.
Halvorsen i Utenriksdepartementet forsvarer seg overfor NTB med at dette er i «tråd med norsk stemmegivning».
Les også: Mona Juul på plass i New York med mål om å få Norge i Sikkerhetsrådet
Det har han i og for seg rett i. Som UN Watch skriver stemte Norge for resolusjonen, sammen med blant annet Iran, Saudi-Arabia og Jemen.
Halvorsen kommenterer ikke at FN-rådet kun valgte ut ett land som målskive for kritikk: Israel.
Som det Israel-vennlige nettstedet UN Watch skriver var det tyst om overgrepene mot kvinner i land som Saudi-Arabia, Iran, Pakistan og Kongo. Selv om alle landene ligger på toppen av listen over land med størst kvinnediskriminering, Global Gender Gap Report, som lages av World Economic Forum.
Intervjuet med Halvorsen er ført i pennen av NTBs mangeårige utenriksmedarbeider Nils Inge Krukhaug, som er kjent for sine Israel- og USAkritiske vinklinger.
Han stiller ingen spørsmål til statssekretær Audun Halvorsen (H) om dette tilsynelatende paradokset.