Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
annonse
annonse

Men nyhetsbyrået NTB stiller ingen kritiske spørsmål.

Norge stemte denne uken for en resolusjon som ble vedtatt med overveldende flertall i FNs økonomiske og sosiale råd (ECOSOC), som Norges FN-ambassadør Mona Juul nylig overtok som president for.

Den ene resolusjonen kritiserte ifølge Israel for brudd på palestinske kvinners rettigheter. Denne ble vedtatt med 40 mot 2 stemmer, mens 9 av rådets medlemmer avsto fra å stemme.

annonse

Les også: Norge overtar ledelsen i FNs økonomiske råd

ECOSOC vedtok også med 45 mot 2 stemmer en resolusjon som slår fast at Israel med sin okkupasjon av palestinske områder, inkludert Øst-Jerusalem, på alvorlig vis krenker palestinernes økonomiske og sosiale rettigheter.

Det samme gjelder for innbyggerne på de syriske Golanhøydene, som ble okkupert av Israel i 1967, slår resolusjonen fast.

annonse

Halvorsen i Utenriksdepartementet forsvarer seg overfor NTB med at dette er i «tråd med norsk stemmegivning».

Les også: Mona Juul på plass i New York med mål om å få Norge i Sikkerhetsrådet

Det har han i og for seg rett i. Som UN Watch skriver stemte Norge for resolusjonen, sammen med blant annet Iran, Saudi-Arabia og Jemen.

Halvorsen kommenterer ikke at FN-rådet kun valgte ut ett land som målskive for kritikk: Israel.

Som det Israel-vennlige nettstedet UN Watch skriver var det tyst om overgrepene mot kvinner i land som Saudi-Arabia, Iran, Pakistan og Kongo. Selv om alle landene ligger på toppen av listen over land med størst kvinnediskriminering, Global Gender Gap Report, som lages av World Economic Forum.

Intervjuet med Halvorsen er ført i pennen av NTBs mangeårige utenriksmedarbeider Nils Inge Krukhaug, som er kjent for sine Israel- og USAkritiske vinklinger.

annonse

Han stiller ingen spørsmål til statssekretær Audun Halvorsen (H) om dette tilsynelatende paradokset.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon