Liberalistene gjør narr av SVs Audun Lysbakken etter hans hyllest til sosialismen i Venezuela. Foto: NTB scanpix/Liberalistene
annonse
annonse

Kommunistpartiet Rødt og sosialistene i SV er musestille nå som Venezuela har kollapset.

Sosialistiske Venezuela er et levende eksempel på at sosialisme alltid feiler. I det søramerikanske landet er det mangel på mat og vann, og det er blitt rapportert at barn spiser rotter for å overleve.

Det sosialistiske prosjektet startet da sosialisten Hugo Chávez ble valgt til president i 1998.

annonse

Han nasjonaliserte blant annet store deler av Venezuelas oljeindustri, og bygget den bolivarske revolusjonen på landets store og økende oljeinntekter. Hans visjon om en sosialisme for det 21. århundre ble feiret, også på norsk venstreside.

Gratulerer fra Norge!

Da Chavez vant en folkeavstemning som ville gi ham mulighet for å bli gjenvalgt et ubegrenset antall ganger i 2009, fikk han lykkeønskninger av de sosialistiske partiene i Norge.

«De varmeste gratulasjoner», under tittelen «Rødt Gratulerer Venezuela», skrev partiet:

annonse

«Vennligst ta imot, og send videre til deres departement i Venezuela og deres president, de varmeste gratulasjoner fra partiet Rødt i Norge for resultatet i folkeavstemningen 15. februar!

Ja-flertallet var en seier for videreføringen av den bolivarske revolusjonen i Venezuela, og for den anti-imperialistiske kampen både i hele Latin-Amerika og globalt. Resultatet ga det venezuelanske folket rett til å velge den presidenten de ønsker i det neste valget. Det er folket som får det siste ord. Fiendene av den bolivarske revolusjonen ønsket å eliminere den mest sannsynlige lederen for revolusjonen fra valget i 2012.

Klassekampen i Venezuela er voldsom og har internasjonale følger.

Partiet Rødt vil gjøre vårt beste for å øke solidariteten med den bolivarske revolusjonen blant folk i Norge.

Solidariske hilsener,
Partiet Rødt,
Norge, Oslo 16 februar 2009»

annonse

Det var også jubel i SV-leiren.

«Solidaritet med Venezuela blir viktig framover, hvis ikke også vår tids forsøk på latinamerikansk frigjøring skal bli stoppet av de reaksjonære kreftene, som står klar til å tre fram fra skyggene hvis sjansen byr seg.», skrev SV-leder Audun Lysbakken i 2006.

Nå har SV fjernet hyllesten fra sine sider, og du får kun 404-melding hvis du ønsker å lese det Lysbakken skrev.

Det er også verdt å nevne at de samme sosialistene, som hyllet Venezuela og andre land som ble ødelagt av sosialismen i Sør-Amerika, kritiserer Donald Trump for å ikke ta i mot flyktningene som rømmer fra sosialistiske regimer.

Først ødelegger man land med sosialisme, så klikker man i vinkel hvis ikke noen tar seg av ofrene. Det er strategi og en politikk som er fullstendig tilbakestående.

Sosialisme på fremmarsj

Men i dag er det ingen av de sosialistiske/kommunistiske partiene i Norge som nevner Venezuela. Nå som landet er ødelagt, og barn sulter ihjel, har man stukket hodet i sanden i håp at ingen husker det som ble sagt da sosialismen ble innført.

Heldigvis har det norske partiet Liberalistene ikke glemt, og harselerer med Lysbakken i en ny melding på Facebook.

annonse

– Jeg blir så jævlig provosert over at folk som flykter fra Venezuela tror de vet mer om sosialisme enn meg, skrives det i det humoristiske bildet av Lysbakken.

Dessverre ligger det også noe sannhet i dette, som ikke sosialistene selv vil innrømme. Det er også bekymringsfullt at sosialistiske krefter er på fremmarsj i Norge, ettersom de gjør det bra på meningsmålingene.

Men det skulle ikke være noe problem for høyresiden å stoppe dette. Det eneste de trenger å gjøre er å referere til hva som ble skrevet om den «den bolivarske revolusjonen» for ti år siden.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon