Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) etterspør hvor Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre skal ta nye milliarder for å dekke lovnader gitt i valgkampen. Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Høyres Jan Tore Sanner spør hvor mye Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre vil øke skatten med etter nye milliardløfter.

annonse

Støre åpnet Arbeiderpartiets valgkamp i helgen i Stavanger hvor Høyre har sittet ved makten siden 1995. I et intervju med VG søndag tok partilederen til orde for høyere skatter for dem med formue og høye inntekter, penger som skal finansiere gratis SFO, gratis skolemat, flere stillinger og renere luft i byene. Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner i Høyre etterspør nå hvor mye Støre har tenkt å øke skattene, skriver VG.

– I valgkampen lovte Støre å øke skattene med 15 milliarder. Siden den gang har Arbeiderpartiet kommet med nye løfter. Penger vokser ikke på trær. Så hvor mye utover 15 milliarder kroner har Støre tenkt å øke skattene med, spør Sanner.

I intervjuet sier Støre at Arbeiderpartiet har to til tre milliarder kroner mer til kommunene fordi de ikke prioritere skattekutt. Sanner hevder på sin side at arbeiderpartilederen bruker penger flere ganger og at budsjettet hans ikke går opp.

– Dette er typisk Høyre som igjen setter det ene opp mot det andre. Med vårt opplegg kan vi få til langt flere satsinger enn Høyre, fordi vi ikke prioriterer pengene på skattekutt til dem med mest fra før, sier Støre.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.