Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet har sendt et brev til partiets ordførerkandidater der hun oppfordrer dem til å kalle inn partene i arbeidslivet om å få flere personer i heltidsstillinger. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

Kristiansand Ap vil kapre ordførersetet etter valget og åpner for samarbeid med Demokratene. Partisekretæren sier et slikt samarbeid ikke er naturlig.

Partisekretær Kjersti Stenseng er tydelig på at hun ikke liker at lokalpartiet i Kristiansand åpner for å samarbeide med Vidar Kleppe og Demokratene for å kapre ordførerstolen, skriver Klassekampen. Demokratene fikk på en måling i mai 7,6 prosents oppskytning i Kristiansand og er et vippeparti mellom blokkene i byen. Arbeiderpartiet har ikke hatt ordførerstolen i Kristiansand på 72 år og er villige til å gå utradisjonelle veier for å vinne makt.

– Det vil være krevende, men samtidig vil vi ikke lukke dører. Vi snakker med alle, så får vi se, sier ordførerkandidat Jan Oddvar Skisland til Klassekampen.

annonse

Vidar Kleppe ble kastet ut av Fremskrittspartiet i 2001 og dannet Demokratene i 2002. Han har i flere år sittet i bystyret i Kristiansand. I partiprogrammet er Demokratene klare på at de er kritiske til multikulturalisme og at de vil «begrense migrasjonen fra islamske kulturer».

– Demokratene står veldig langt unna Arbeiderpartiets samfunnssyn og politikk og er ikke en naturlig samarbeidspartner for oss, skriver Stenseng i en epost til Klassekampen.

Hun uttrykker samtidig tillit til at lokallaget i Kristiansand vil inngå de samarbeid som gir mest mulig gjennomslag for Arbeiderpartiets politikk lokalt.

– Vi oppfordrer til rødgrønne samarbeid, skriver Stenseng.

annonse

Vidar Kleppe sier han stiller seg positiv til en henvendelse fra Arbeiderpartiet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon