Foto: Daily mail/Getty images
annonse
annonse

Muslimske foreldre i Storbritannia nekter sine barn å ta del i en nasjonal influensa-vaksine fordi behandlingen ses på som haram.

Det er snakk om en nesespray som heter «Fluenz Tetra», som inneholder gelatin fra gris, skriver Daily Mail. I august vil alle barn i Storbritannia mellom 2 og 10 år få tilbud om vaksinen, som altså kun er en enkel nesespray.

Skuffende

annonse

Bruken av vaksinen ble gjenstand for kritikk fra både fra muslimer og vegetarianere i fjor. Da sa vegetarianernes særorganisasjon i England at vaksinen var «skuffende», mens det muslimske rådet i Storbritannia sa at vaksinen kun ville bli tillatt hvis det ikke var andre alternativer, og at liv sto på spill.

Les også: Stor skepsis til vaksiner i Europa

Trenger halalvaksine

annonse

Muslimske foreldre nekter derfor å la barna sine bli vaksinert med nesesprayen, og doktor Shuja Shafi, som er leder i Muslimsk råd i Storbritannia, sier at de har spurt muslimske lærde om sprayen, og at de sier den er haram.

– Vi trenger derfor en annen vaksine som er halal, sier han.

Det finnes en versjon av vaksinen som ikke inneholder grisegelatin, men den må taes via injeksjoner, og er ikke så effektiv.

Doktor Mary Ramsay, sjef for immuniseringsavdelingen til Public Health England (PHE), sier til the Telegraph:

– Vår viktigste prioritering er å forsikre oss om at vaksinen er trygg og effektiv. PHE oppfordrer foreldre til å søke råd i sin tro eller hos sine religiøse ledere, og å informere om sin beslutning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon