Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
annonse
annonse

I en podcast med Dagbladet-kommentator Ola Magnus Rydje, snakker stipendiat i filosofi ved Universitetet i Oslo og student i spesielt moralske spørsmål, Aksel Braanen Sterri, ut om «artsisme».

– Alle vesener som føler har interesserer, sier Sterri og viser til skandalen rundt NRK Brennpunkts dokumentar om svineproduksjon.

Han mener at landbruket og behandlingen dyr kan sammenlignes med slaveri og rasisme.

annonse

– Slik landbruket er i dag, og den manglende vekten på dyrenes interesser, avslører vi at vi diskriminerer dem og ikke tar på alvor deres interesser. Det er en form for «artsisme», sier Sterri til Nettavisen.

– Kuer er ute 4-8 uker i året, og resten står de tett i tett på bås. Da kan man tenke: Er dette et liv verdt å leve? Hva i så fall er et liv verdt å leve for en ku?, forsetter han.

Sammenligner med afrikanerslaver

annonse

Sterri stopper ikke der. Han mener dagens behandling av dyr har likheter med hvordan afrikanere ble behandlet under slavetiden.

– Vi har en historie for å diskriminere, også blant mennesker. For 200 år siden tenkte vi at afrikanere var egnet for å være slaver, nå ser vi tilbake på det med skam, argumenterer filosofistipendiaten.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon