Store nedbørsmengder førte til jordras flere steder på E39 Jølster tirsdag kveld. Her fra Vassenden sentrum. Byggefeltet i bakgrunnen er Årsetbakkane. Foto: Hallstein Dvergsdal / Firda Tidend / NTB scanpix
annonse
annonse

Én person er observert i vannet etter et nytt ras ved Jølstravatnet litt før klokken 21 tirsdag kveld, opplyser brannvesenet til TV 2.

– Raset er 200 til 400 meter bredt, og har tatt med seg to biler, sier vaktleder Terje Birkeland i Alarmsentralen i Sogn og Fjordane til kanalen.

Redningsmannskaper er sendt til stedet for å lete etter mannen.

annonse

– Vi har båter i vannet og de er sendt i retning denne personen. Dette skjedde for kort tid siden, så de er nok ikke framme ennå.

En luftambulanse fra Førde og et redningshelikopter fra Florø har ankommet stedet, og leter nå etter en person i vannet, opplyser Hovedredningssentralen til NTB. I tillegg bidrar frivillige fra Røde Kors.

– Det søkes i området, men det er litt kaotisk akkurat nå, sier vaktleder Bjørn Magnussen.

annonse

Det nye raset gikk på sørsiden av Jølstravatnet. Fylkesvei 451 mellom Vassenden og Kjøsnes er stengt som følge av raset, opplyser veitrafikksentralen vest på Twitter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon