Den europeiske sentralbanken (ESB). REUTERS/Ralph Orlowski
annonse
annonse

Selv om inflasjonen øker noe raskere enn før i Tyskland, er det ikke nok til at Den europeiske sentralbanken (ESB) slutter å stimulere økonomien i eurosonen.

Konsumprisindeksen lå i juli 1,7 prosent høyere enn for ett år siden, viser foreløpige tall som ble offentliggjort tirsdag. I juni hadde indeksen steget med 1,6 prosent sammenlignet med prisene i juni i fjor, melder Tysklands statistiske byrå Destatis.

En nærmere gjennomgang viser at årsaken til den økte inflasjonen er en raskere økning i matprisene. Samtidig øker energiprisene i samme takt som før, mens prisen på tjenester går ned.

annonse

Et annet måleinstrument, HICP, som er ESBs foretrukne pekepinn, viser at inflasjonen har sunket fra 1,2 prosent i juni til 1,1 i juli.

Det er betydelig lavere enn inflasjonsmålet på knapt 2 prosent, som ESB mener reflekterer en god og stabil økonomisk utvikling i eurosonen.

I juni lå den gjennomsnittlige inflasjonen på bare 1,3 prosent i de til sammen 19 landene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon