Illustrasjonsbilde. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Mannen som er siktet for å ha dyttet en åtteåring i døden foran et tog i Frankfurt, er en eritreisk trebarnsfar. Han skal nå gjennomgå psykiatrisk evaluering.

Tysk påtalemyndighet har siktet den 40 år gamle mannen for drap og drapsforsøk for å ha dyttet åtteåringen og moren hans foran toget på sentralstasjonen i Frankfurt og forsøkt å dytte en 78-årig kvinne.

Moren til åtteåringen klarte å rulle seg bort fra det kommende ICE-toget mens hun så sønnen bli overkjørt, mens den 78 år gamle kvinnen klarte å holde seg på perrongen.

annonse

Mannen ble pågrepet etter en kort jakt, to kvartaler fra stasjonen. Han kjente ikke ofrene og viste ingen tegn til å være ruset, sier politiets talskvinne Nadja Niesen. Hun la til at han nå skal underlegges en psykiatrisk evaluering.

Mannen, som er trebarnsfar og gift, er fra Eritrea, men har bodd i Zürich i Sveits siden 2006.

Den grusomme hendelsen har kapret overskriftene i tyske aviser og TV, og mange har lagt blomster, stearinlys og lekebamser på åstedet.

Blomster og stearinlys er lagt ut av folk ved stedet der en åtte år gammel gutt ble dyttet i døden foran et tog i Frankfurt. Foto: Michael Probst / AP / NTB scanpix

Innenriksminister Horst Seehofer har avbrutt ferien sin for å møte ledelsen i politiet og sikkerhetstjenestene i Berlin tirsdag.

annonse

Ifølge DPA skal man på møtet drøfte nylige angrep på medlemmer av venstrepartiet Die Linke, bombetrusler mot moskeer og skytingen mot en eritreisk mann i det sentrale Tyskland.

Niesen sier at politiet ser på alle muligheter, men at det ikke er noe som tyder på noen forbindelse til skytingen i Frankfurt i forrige uke, der en eritreisk mann ble alvorlig såret.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon