Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Bodø lufthavn ble tirsdag evakuert etter funn av en mistenkelig koffert, men åpnet igjen kort tid senere. Ifølge Avinor viste tre tester utslag på sprengstoff.

Politiet meldte om funnet i 15.15-tiden. Alle passasjerer og ansatte måtte ut av lufthavnterminalen.

Kort tid senere ble flyplassen åpnet igjen etter at kofferten hadde blitt undersøkt. Ingen mistenkelige gjenstander ble funnet, opplyste politiet i Nordland.

annonse

– Vi fikk en telefon fra Avinor om at det var tatt beslag i en koffert, og det var gjort tester av denne på tre forskjellige steder. Alle stedene gjorde utslag på sprengstoff, sier innsatsleder Kjell Rune Rogstad til Avisa Nordland.

Politiet tok derfor ingen sjanser, og evakuerte flyplassen.

– Når det gjelder sprengstoff på et så stort område, så tar vi ingen sjanser. Vi opprettet en sikkerhetssone på 200 meter, og så oss derfor nødt til å evakuere. Dette foregikk uten dramatikk, sier Rogstad.

Han legger til at kofferten ble testet på nytt, og at det ikke ble funnet sprengstoff. Antakelig er det legemiddel med nitroglyserin som har gjort utslag på testene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon