To tsjekkiske klatrere ble funnet livløse nedenfor Trollveggen mandag ettermiddag etter at de ble meldt savnet tidligere på dagen. De antas å være omkommet. Foto: Ottar Rydjord / NTB scanpix
annonse
annonse

Redningsmannskaper skal tirsdag ettermiddag og kveld forsøke å hente ut de to klatrerne som antas å ha falt og omkommet i Trollveggen i Møre og Romsdal.

– Det vil bli gjort et forsøk på uthenting tirsdag ettermiddag og kveld. I dette arbeidet deltar Romsdal Fjellredningsgruppe (RFG) og redningshelikopter. Oppdatering på tekniske detaljer ønsker vi ikke å gå nærmere inn på nå. Sikkerheten vil stå i første rekke og forsøket kan bli avbrutt, opplyser Møre og Romsdal politidistrikt tirsdag ettermiddag.

De to tsjekkiske klatrerne begynte turen i fjellpartiet torsdag . Klatrerne skulle ha kontaktet pårørende lørdag, noe de ikke gjorde. Hovedredningssentralen mottok mandag en bekymringsmelding fra de pårørende og iverksatte deretter søk med redningshelikopter. Mandag ettermiddag ble klatrerne lokalisert i underkant av Trollveggen.

annonse

– Dette er jo et loddrett fjell, og de største utfordringene i denne aksjonen er at det er nokså mye steinsprang i området hele tiden, sier operasjonsleder Roar Fylling i Møre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Det er innført flyforbud i Trollveggen-massivet, og forbudet gjelder også droner.

– Man skal inn med helikopter, og vi har derfor nedlagt flyforbud. Helikopteret går ikke inn der det er droner, opplyser politiet.

Trollveggen ligger i Romsdalen i Møre og Romsdal. Med sine 1.700 meter fra topp til bunn, hvorav 1.000 meter er loddrett stup, er den kjente fjellveggen Europas høyeste loddrette stup.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon