Thune gullsmed ble mandag formiddag ranet av to maskerte menn som avfyrte skudd inne i lokalet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
De to svenskene som er pågrepet for ranet av en gullsmed i Oslo mandag, samtykker til fengsling.
annonse

Christian Flemmen Olsen, som er forsvarer for en ranerne, bekrefter at hans klient samtykker.

– De ble tatt på fersk gjerning, og han er innforstått med konsekvensene, sier advokaten til VG.

Forsvarer Øystein Storrvik, som er den andre siktedes forsvarer, bekrefter at også hans klient samtykker til fengsling. Klienten har erkjent forholdene og vil bli ferdig med saken, sier Storrvik.

annonse

Politiadvokat Jorid Kile i Oslo politidistrikt sa til VG tirsdag at hun vil begjære de to ranerne til fengsling i fire uker, hvorav de to første i isolasjon og alle ukene med brev- og besøksforbud.

De to svenske statsborgerne, som er født i 1989 og 1991, ble pågrepet av politiet ved Akerselva på Grünerløkka kort tid etter at de ranet gullsmeden Thune i Stortingsgata i Oslo sentrum mandag formiddag. Begge har erkjent straffskyld.

Politiet sa tirsdag til VG at de to mennene har tilknytning til et norsk miljø av vinningskriminelle.

annonse

– Vi har ikke helt oversikt over dette miljøet, men de to er fra tidligere involvert i saker innen vinningskriminalitet som har vært under etterforskning, sier seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier samtidig at etterforskningen av ranet fortsetter som normalt med avhør av vitner og de pågrepne, i tillegg til teknisk etterforskning.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon