President Donald Trump får kritikk for sine gjentatte utfall mot fire fargede kvinnelige kongressmedlemmer. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Litt over halvparten av de spurte i en måling blant amerikanske velgere mener president Donald Trump er en rasist.

51 prosent av de spurte i en måling utført av Quinnipiac University, publisert tirsdag, mener Trump er rasist. 45 prosent mener han ikke er det.

46 prosent av de spurte hvite velgerne i målingen sier at presidenten er rasist. 50 prosent mener han ikke er det. Når det gjelder de svarte velgerne mener 80 prosent at presidenten er rasist, mens 11 prosent mener ikke det.

annonse

Totalt mener flere kvinner enn menn at Trump er en rasist.

1.306 personer deltok i den nasjonale undersøkelsen, som ble holdt mellom 25.- og 28. juli. Feilmarginen er på 3,7 prosent.

Målingen kommer etter at borgerrettsveteranen Elijah Cummings, som er leder for kontrollkomiteen i Representantenes hus, i forrige uke sa at han er overbevist om at Trump er rasist. Også andre samfunnstopper har kalt ham rasist. Bakgrunnen for saken er Trumps gjentatte utfall mot fire fargede kvinnelige kongressmedlemmer og hyllesten av dem som ropte «send dem hjem» på et valgmøte.

annonse

Presidenten avviser kritikken og sa tirsdag at han er «den minst rasistiske personen i verden».

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon