Et flere hundre meter langt jordras tok med seg en bil med føreren, en mann i 50-årene, som antas omkommet. Raset sperrer fortsatt fylkesvei 451 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
annonse
annonse

Politiet antar at mannen i 50-årene som ble tatt av skred i Jølster, er omkommet. Søket etter mannen fortsetter.

Flere vitner har fortalt at de så bilen han kjørte bli tatt av raset og dratt ned i Jølstervannet.

Politioverbetjent Wenke Hope sier til NTB at de ellers forsøker å få kontakt med de rundt ti personene som de ennå ikke har kommet i kontakt med etter rasene.

annonse

– Det er dårlig mobilforbindelse i området, og det er det som gjør at vi ikke har kommet i kontakt med dem. Det er bare én person vi har grunn til å tro at har omkommet, sier hun til NTB.

Hope sier at de jobber med å komme i kontakt med personene via internett og gjennom andre personer.

– Det er noen som har internettforbindelse, og vi sjekker den når vi kommer inn i området. Det har gått så mange skred, og det er lite mobildekning, sier Hope.

Politiet jobber også med å få evakuert personer ut av skredområdene når E39 åpner igjen.

annonse

– Vi er usikre på hvor mange det gjelder. På et tidligere tidspunkt gjaldt det over hundre personer, men det er et synkende antall, sier Hope.

Personer som bor i området som ikke er direkte rammet av skred, kan vende tilbake til husene sine. Det er ikke trygt å vende tilbake for de som bor på sørsiden av E39, ifølge Hope.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon