REUTERS/Denis Balibouse - RC17DB90DAF0/File Photo
annonse
Audis tidligere sjef Rupert Stadler er tiltalt for bedrageri i forbindelse med Volkswagens juks med utslipp fra dieselbilene sine.
annonse

Påtalemyndigheten i München opplyste onsdag at Stadler og tre andre er tiltalt for bedrageri, dokumentfalsk og ulovlig reklame.

Tiltalene er tatt ut i forbindelse med at over 430.000 biler av merkene Volkswagen, Audi og Porsche ble bygd med utstyr som skulle lure myndighetenes utslippstester.

Påtalemyndigheten anklager den tidligere Audi-sjefen for å ha visst om manipuleringen senest i september 2015, og at han likevel lot salget av de berørte VW- og Audi-bilene gå sin gang, eller ikke hindret det.

annonse

Stadler ble pågrepet i juni i fjor, mistenkt for bedrageri og sammensvergelse, og han ble da straks suspendert fra stillingen som sjef for Audi og medlem av Volkswagens styre.

Stadler kommer da i samme situasjon som VW-sjefen Martin Winterkorn, som måtte slutte som følge av den første enorme dieselskandalen som omfattet 11 millioner biler verden rundt, og som ble avdekket i september 2015. Winterkorn ble tiltalt i april i år.

Det er uklart om tiltalene mot Winterkorn og Stadler vil resultere i en rettssak; det blir det opp til retten i München og i Braunschweig å avgjøre.

Tiltalen mot Stadler gjelder over 250.000 audier, 71.000 volkswagener og 112.000 porscher som stort sett ble solgt i USA og Europa.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon