Krigen i Jemen har lagt store deler av landet i ruiner. Foto: Hani Mohammed / AP / NTB scanpix

Flere titalls politifolk er drept og såret i et angrep i Aden i Jemen, ifølge sikkerhetskilder, kort tid etter at tre politifolk ble drept i et første angrep.

annonse

Det siste av de to angrepene skjedde da en militærparade i havnebyen ble rammet av en eksplosjon, opplyser et øyenvitne til Reuters.

Ifølge Reuters skal minst 32 mennesker ha blitt drept i angrepet, blant dem en høytstående tjenestemann i regjeringens militærstyrker.

Houthi-bevegelsen uttaler at den sto bak angrepet. På opprørernes fjernsynsstasjon Al Masirah heter det at den iranskvennlige bevegelsen hadde sendt en mellomdistanserakett og en væpnet drone mot militærparaden.

– Eksplosjonen skjedde bak tribunen der seremonien fant sted i militærleiren Al Jalaa i Buraiqa-distriktet i Aden, sier øyenvitnet.

Jemens internasjonalt anerkjente regjering, som støttes av Saudi-Arabia og landets regionale koalisjon mot Houthi-bevegelsen, holder til i Aden.

Litt tidligere tirsdag ble en politistasjon i byen rammet av et angrep da en selvmordsbomber kjørte inn i bygningens port og sprengte seg i et kjøretøy. I dette angrepet ble tre politifolk drept og rundt 20 såret. Tre av de sårede var sivile, ifølge sikkerhetskilder og helsepersonell.

Det er uklart om det er noen sammenheng mellom angrepene. Lignende bilangrep i Jemen har typisk blitt utført av islamistgrupper som al-Qaida.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.