(AP Photo/Rafael Yaghobzadeh )
annonse
annonse

En tidligere straffedømt mann med Antifascistisk aksjon (AFA)-koblinger er en av lederne i Extinction Rebellion, en protestgruppe Greta Thunberg og hennes team samler inn penger til.

Thunberg har ingen planer med å slutte å støtte Extinction Rebellion. Hun har tvert om ved flere anledninger uttrykt støtte til gruppen og har selv vært med på å blokkere en vei i Stockholm.

31. oktober 2018 i London holdt Greta Thunberg en tale for Extinction Rebellion under parolen «Declaration of Rebellion». I talen oppfordrer hun til ulovligheter, skriver Samhällsnytt.

annonse

Les også: Så mye koster det å reise over Atlanteren slik klima-Greta gjør det

– Vi kan ikke redde verden gjennom å spille etter reglene. Derfor må reglene endres. Alle må endres, og det må begynne i dag. Så til alle der ute, det er tid for sivil ulydighet, sa hun.

I månedene etter begår Extinction Rebellion en rekke lovbrudd verden over.

annonse

Les også: Greta Thunberg talte i det franske underhuset

I april 2019 gjenforenes Greta Thunberg Extinct Rebellion i Storbritannia og da skjer den største sivile ulydigheten i britisk historie. Den svenske avisen Aftonbladet kalte protestene for «Greta-feber».

Om Extinction Rebellion fortsetter vil tiden vise, men deres uttalte strategi er å la seg arrestere og bli bøtelagt. Det går så lenge noen samler inn penger til dette. Da er Greta Thunberg drahjelp lønnsomt og hun viser ingen tegn til å ta avstand fra deres ulovligheter.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon