Stavanger tinghus. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

En 25 år gammel kvinne som er siktet for drapsforsøk mot en annen kvinne på Nærbø i Rogaland, har endret forklaring etter nye avhør.

annonse

Knivstikkingen skjedde i en bolig på Nærbø, som ligger på Jæren i Rogaland, den 6. mars i år. Fornærmede var en kvinne i slutten av 60-årene, men hun ble ikke alvorlig skadd, skriver Rogalands Avis.

Den 8. mars ble 25-åringen fremstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett, siktet for å ha forsøkt å drepe fornærmede. I fengslingsmøtet skal kvinnen ha erkjent straffskyld etter siktelsen.

I et rettsmøte i Stavanger tingrett den 4. juli endret siktede forklaring. Hun hevdet at det som skjedde var et uhell og at det ikke var meningen å skade fornærmede.

Etter ønske fra 25-åringen foretok politiet et nytt avhør den 24. juli, skriver avisen. Her kommer det fram at kvinnen hevder hun ikke var edru i det første avhøret. Hun skal også ha forklart at hun ikke hadde tenkt å drepe fornærmede, og at hun hadde med kniv for å true.

25-åringen ble framstilt for ny varetektsfengsling den 31. juli i Stavanger tingrett. I fengslingsmøtet ble det klart at retten ikke har endret standpunkt om at det fremdeles er skjellig grunn til mistanke når det gjelder drapsforsøk. Kvinnen er varetektsfengslet fram til 29. august.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.