Fredag ble det sendt ut et nytt kokevarsel til 5.450 personer på Askøy etter bakteriefunn i en rutineprøve. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
annonse
annonse

Det ble fredag sendt ut nytt kokevarsel til deler av forsyningsområdet til Kleppe vannverk. Totalt 5.450 personer er berørt.

– Bakgrunnen er at prøver tatt torsdag 1. august viser funn av E.coli-bakterier i drikkevannet fra 125-bassenget som ligger på Øvre Kleppe, opplyser Askøy kommune i en pressemelding.

Det er ikke meldt om sykdomstilfeller som følge av bakteriefunnet. Kommunen presiserer at hensikten med det nye kokevarselet er å forebygge mulig sykdom.

annonse

Fredag ble det tatt nye prøver, men noe svar vil ikke foreligge før over helgen.

De 5.450 personene som er berørt av det nye kokevarselet bes følge med på kommunens hjemmeside. Det gjelder abonnenter i Horsøy, Juvik, Krokås, Kleppegrend, Kvernhusdalen, Lønvarden, Flagget, Myrane, Grønlien, Solhola, Strand, Løfjellet, Kleiven og deler av Holmedalen

Prøvene som viser det nye bakteriefunnet ble tatt som en del av den nye prøverutinen til kommunen. Hver tirsdag og torsdag tar kommunen drikkevannsprøver på 14 ulike punkt i ledningsnettet etter at over 2.000 askøyværinger ble syke av drikkevannet tidligere i sommer. Drikkevannet fra Kleppe vannverk ble imidlertid friskmeldt 17. juli, etter at innbyggerne på Askøy hadde måttet koke vannet i seks uker.

annonse

Til Bergensavisen sier kommunens vannsjef Anton Bøe at det nye kokevarselet er «sterkt beklagelig».

– Det kom jo kolossale mengder med nedbør på onsdag. Det er nærliggende å tro at det kan være årsaken. Dette er jo et fjellbasseng, og vi kan ikke utelukke at det har vært en lekkasje inn. Det er selvsagt sterkt beklagelig at dette skjer igjen, sier han.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon