TV 2 og Fredrik Græsvik drar rasist-kortet mot amerikansk president. Foto: NTB scanpix
annonse
annonse

TV 2-journalist Fredrik Græsvik påstår at han selv er journalist, men flere av hans følgere stusser på Trump-aktivismen på sosiale medier.

Det går ikke en dag uten at TV 2s USA-korrespondent Fredrik Græsvik twitrer noe om Donald Trump eller hans familie.

Helt siden han ble hentet hjem fra midtøsten, og sendt videre til USA som journalist, har det meste dreid seg om hva presidenten gjør galt.

annonse

Men det er flere som reagerer på hvordan Græsvik kan gjemme seg bak ordet journalist, samtidig som han sprer drittpakker om Trump. I en ny twitter-melding er det flere som stusser over at Græsvik drar rasist-kortet mot Trump etter at presidenten kalte en CNN-ansatt for dum.

– Trump er verdens minst rasistiske person, hevder Trump (samme president som for tre uker siden ba tre mørke kongresskvinner født og oppvokst i USA om å dra tilbake til landene de kom fra), og benytter anledningen til å kalle en afroamerikansk journalist den dummeste mannen på TV, skriver Græsvik.

annonse

– Følg Mueller-dramaet!

I kommentarfeltet reageres det på at Græsvik snakker om hudfarge.

– Så hvis man synes en mørkhudet person er dum så kan man ikke si det….for da er man rasist?, spør en kvinne.

– Trump kaller en journalist dum. Du biter deg merke i at denne journalisten er svart og antar at det er derfor han kaller han dum, og kaller Trump rasisten?, spør en annen.

Men til tross for de mange negative kommentarene, er det ingenting som tyder på at Græsvik tar til seg kritikken.

I forrige uke da FBIs spesialetterforsker Robert Mueller ble kalt inn på høring foran kongressen, om den mye omtalte Russland-etterforskningen, hadde Græsvik store forhåpninger.

Han påstod i forbindelse med høringen at verden ville få vite at Trump kunne takke Russlands president Vladimir Putin for at han vant valget i 2016, og at hans følgere måtte følge «dramaet direkte på TV 2».

Her er twitter-tiraden i forbindelse med høringen:

annonse

Dessverre for TV 2 og Græsvik ble det ikke et drama, men et knusende nederlag for Demokratene. Dette var også konklusjonen til flere venstreorienterte medier som kalte Mueller-høringen en katastrofe (se video under).

Også NRKs tidligere USA-korrespondent Tove Bjørgaas, innrømmet at høringen var en «kjempeskuffelse for demokratene».

Men ikke for Fredrik Græsvik, som i sin analyse i TV 2, skrev at det var en «dårlig dag for Trump».

annonse

Kritiserer også førstedamen

Twitter-angrepene fra Græsvik gjelder ikke bare mot Donald Trump. Av og til retter han fokuset over til hans kone Melania, som også har blitt en skyteskive for journalisten.

I forbindelse med Mueller-høringen la han ut et stikk mot førstedamen fordi hun gjorde juleforberedelser.

– Mens Mueller ble grillet om Russlandetterforskningen og presidentens karakter, sendte førstedame Melania Trump ut en twitter-melding om at juleforberedelsene er i gang i Det hvite hus. At det skjer i juli, er absurd nok i seg selv. @realDonaldTrump, skrev Græsvik.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon