Solberg er på valgkamp-turneen på Vestlandet og lover eldre demente GPS-alarm, men bare i de kommunene hvor Høyre vinner makten i det kommende kommunevalget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Erna Solberg lover eldre demente GPS-alarm, men bare i de kommunene hvor Høyre vinner makten i det kommende kommunevalget.

Statsministeren deltar på Høyres åpning av valgkampen på Vestlandet. I den sammenheng uttaler hun til VG at det er et mål i seg selv at eldre demente kan bo så lenge som mulig hjemme hos seg selv.

Det er 77.000 personer med demens i Norge. Fra 2015 til 2018 økte antall personer med en GPS-alarm fra 65 til 1.141.

annonse

– Høyre vil tilby GPS-alarm for hjemmeboende eldre med demens i de kommunene vi vinner valget. Dette handler om økt trygghet og sikkerhet for personer med demens og deres pårørende, sier Solberg.

– Det å ha trygghet for at en mor eller far med demens i en tidlig fase kan få hjelp hvis de går seg vill, mener vi er et viktig velferdstilbud, sier Solberg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon