Et satellittbilde fra den russiske romorganisasjonen Roscosmos viser skogbrann i Sakha øst i Russland. Brannmannskaper kan ikke ta seg fram til enorme branner som herjer i fjerntliggende, uveisomme skogområder. Foto: AP / NTB scanpix
annonse

Skogbrannene øst i Russland dekker fredag et område på mer enn 30.000 kvadratkilometer, et område på størrelse med Belgia.

Regionene som er hardest rammet er Jakutia langt i øst og Krasnojarsk i Sibir. Begge steder er rundt 10.000 kvadratkilometer rammet av brann, opplyser de føderale russiske skogmyndighetene.

Varme sommerdager og lite nedbør har ført til tørke, og brannene har dermed spredd seg raskt. Enorme røykskyer innhyller områder øst i Russland og nabolandet Mongolia.

annonse

Varsler om moderat og stor skogbrannfare omfatter denne helgen rundt 80 prosent av Russlands regioner, ifølge skogmyndighetene.

Russlands president Vladimir Putin har beordret landets forsvar til å bidra i slukkingsarbeidet. Tidligere i uken tilbød også USAs president Donald Trump bistand i saken i en telefonsamtale med Putin.

Ifølge Kreml vil Russland si ja til tilbudet hvis det blir nødvendig.

Resett trenger din hjelp

Du kan støtte oss på Vipps nummer 124526.
Bankoverføring til kontonummer 1503.94.12826.
SMS "Resett fast" (59,- pr. mnd.) eller SMS "Resett" (200,- en gang) til 2474.

NB: Dette er helt separat fra Resett-abonnement og gir ikke tilgang til abonnementsinnhold. Resett-abonnement finner du ved å trykke her.