Et satellittbilde fra den russiske romorganisasjonen Roscosmos viser skogbrann i Sakha øst i Russland. Brannmannskaper kan ikke ta seg fram til enorme branner som herjer i fjerntliggende, uveisomme skogområder. Foto: AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Skogbrannene øst i Russland dekker fredag et område på mer enn 30.000 kvadratkilometer, et område på størrelse med Belgia.

Regionene som er hardest rammet er Jakutia langt i øst og Krasnojarsk i Sibir. Begge steder er rundt 10.000 kvadratkilometer rammet av brann, opplyser de føderale russiske skogmyndighetene.

Varme sommerdager og lite nedbør har ført til tørke, og brannene har dermed spredd seg raskt. Enorme røykskyer innhyller områder øst i Russland og nabolandet Mongolia.

annonse

Varsler om moderat og stor skogbrannfare omfatter denne helgen rundt 80 prosent av Russlands regioner, ifølge skogmyndighetene.

Russlands president Vladimir Putin har beordret landets forsvar til å bidra i slukkingsarbeidet. Tidligere i uken tilbød også USAs president Donald Trump bistand i saken i en telefonsamtale med Putin.

Ifølge Kreml vil Russland si ja til tilbudet hvis det blir nødvendig.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon